Przejdź do głównej zawartości

BABECZKI CYTRYNOWE Z CZEKOLADĄ

  • 400 g mąka
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 115 g masło
  • 2 cytryny
  • 200 g cukier
  • 2 jaja
  • 150 g kwaśna śmietana
  • czekolada gorzka 





Mikserem utrzeć masło z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta dodajemy jajka. Miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy skórkę z 2 cytryn oraz 1 łyżkę soku z cytryny. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek, na 3/4 wysokości i każdą z nich posypujemy startą czekoladą.

Pieczemy w temp. 180 st C prze ok 20 minut.

SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…