Przejdź do głównej zawartości

GRUSZKA GLAZUROWANA W CZERWONYM WINIE I SOSEM MIODOWO-MAJONEZOWYM

butelka czerwonego wina CELEBRO
2 x cynamon
4 gwiazdki anyżu
6 goździków
laska wanilii
sok z jednej pomarańczy

sos:
3 łyżki majonezu
1 łyżka miodu
sok z cytryny
skórka z 1 limonki
szczypta cynamonu




Zagotować wino z przyprawami i sokiem z pomarańczy. Obrane gruszki i pokrojone na pół wsadzić do gotującego się wina i na wolnym ogniu przez ok 30 minut podgotować.

Majonez mieszamy z miodem cytryną skórką z limonki i cynamonem i ubijamy.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.