Przejdź do głównej zawartości

BABECZKI ŚMIETANKOWE Z CZEKOLADĄ I HERBATĄ MATCHA

Dzisiaj przygotowałam dla Was moi mili babeczki... Przygotowałam je z odrobiną czekolady i herbatą matcha.

Składniki:
1 op babeczki na 1001 sposobów o smaku śmietankowym
100 ml mleka
100 ml oleju
2 jajka
2 łyżkeczki herbaty matcha
80 gr startej czekolady gorzkiej z nutą wanilii

150 ml śmietanki 36%
100 g maskarpone
cukier puder
biedronki

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. przygotowujemy foremki.

Wg opisu na opakowaniu mieszamy 100 ml mleka, 100 ml oleju 2 jajka i zawartość opakowania babeczki na 1001 sposobów. Następnie dodajemy herbatę matcha i startą czekoladę. Mieszamy wszystko.

Ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy w ok 180 stopniach przez ok 20 minut (bez termoobiegu).

Po wyciągnięciu babeczek czekamy aż wystygną.

Ubijamy śmietankę z maskarpone na sztywno i dodajemy łyżeczkę cukru pudru. (Można użyć dodatkowo fixu do śmietany).

 Ubitą śmietanę nakładamy jak babeczki wystygną. Na wierzch dajemy biedronki z masy plastycznej. Biedronek użyłam ze względu na wiosnę. Chciałam żeby babeczki były choć trochę wiosenne.

Spróbujcie. Babeczki robią się meeega szybko i są do tego pyszne :)


Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.