Przejdź do głównej zawartości

JAJKA FASZEROWANE Z ŁOSOSIEM

Dzisiaj jajeczka faszerowane:) Jak Wielkanoc to wielkanoc:)

Składniki

  • jaja na twardo 6
  • ser feta 1/2 opakowania
  • oliwki czarne 1/3 słoika
  • szczypior
  • majonez 8 łyżek
  • cebula biała 1
  • kukurydza w puszce 150 g
  • sól
  • pieprz
  • łosoś wędzony plastry 100 g


Gotujemy jaja na twardo. Żółtko z jajka ugniatamy z majonezem, kukurydzą drobno posiekaną cebulą, serem feta, oliwkami (ja używam sera solankowe z oliwkami firmy OLE) i łososiem. Przyprawiamy sola i pieprzem i przekładamy do jajek. Na wierzch dajemy cienką warstwę majonezu i posypujemy szczypiorkiem

Komentarze

  1. oo pysznie ,chętnie skorzystam z przepisu :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. a właśnie zastanawiałam się, jak wykorzystać kukurydzę, teraz już podsunęłaś mi pomysł;)

    OdpowiedzUsuń
  3. korzystajcie. Jeszcze dam nie długo przepis na inne jajeczka:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…