Przejdź do głównej zawartości

JAJKA FASZEROWANE Z ŁOSOSIEM

Dzisiaj jajeczka faszerowane:) Jak Wielkanoc to wielkanoc:)

Składniki

  • jaja na twardo 6
  • ser feta 1/2 opakowania
  • oliwki czarne 1/3 słoika
  • szczypior
  • majonez 8 łyżek
  • cebula biała 1
  • kukurydza w puszce 150 g
  • sól
  • pieprz
  • łosoś wędzony plastry 100 g


Gotujemy jaja na twardo. Żółtko z jajka ugniatamy z majonezem, kukurydzą drobno posiekaną cebulą, serem feta, oliwkami (ja używam sera solankowe z oliwkami firmy OLE) i łososiem. Przyprawiamy sola i pieprzem i przekładamy do jajek. Na wierzch dajemy cienką warstwę majonezu i posypujemy szczypiorkiem

Komentarze

  1. oo pysznie ,chętnie skorzystam z przepisu :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. a właśnie zastanawiałam się, jak wykorzystać kukurydzę, teraz już podsunęłaś mi pomysł;)

    OdpowiedzUsuń
  3. korzystajcie. Jeszcze dam nie długo przepis na inne jajeczka:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.