Przejdź do głównej zawartości

JAJKA NIE TYLKO WIELKANOCNE

Kochani dzisiaj też świątecznie bo sposób na świąteczne śniadanie wielkanocne. Zawsze możecie wykorzystać ten pomysł na zwykłe śniadanie dla niejadka :)

Składniki:
5 jajek
kilka plasterków szynki
4 plasterki żóltego sera
5 łyżek majonezu
1 marchewka
trochę szczypioru
3 oliwki
sól pieprz
majonez
pieprz w ziarenkach
Jajka gotujemy na twardo. Jak ostygną obieramy ze skórki. 1 jajko kroimy wzdłuż, pozostałe na 3/4 wysokości jajka Wyjmujemy żółtka do miski i dodajemy do niego pokrojoną w kostkę szynkę, ser, ok 5 łyżek majonezu oraz przyprawy. Farsz nakładamy na jajka. Z marchewki robimy uszy oraz nosek. Ze szczypiorku wąsy a z ziarenek pieprzu oczy. 1 oliwkę kroimy na pół i układamy na 2 połowkach jajkach. z pozostałych oliwek kroimy paski na nóżki pająka.

Gotowe :)

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.