Przejdź do głównej zawartości

ZUPA KREM Z KUKURYDZY

Kochani pogoda za oknem pod psem, więc i gotować się nie chce. Co powiecie na szybką zupę z kukurydzy w puszce?

Skłądniki:
1 puszka kukurydzy
700 ml wody
1 kostka bulionowa
imbir do smaku
gałka muszkatałowa do smaku
szczypta papryki w proszku
grzanki
sól
pieprz

Gotujemy wodę z kukurydzą i kostką bulionową. Jak się zacznie gotować zdejmujemy z ognia i blendujemy na krem. Stawiamy na mały ogień i przyprawiamy solą pieprze gałką muszkatałową papryką i imbirem. Zupa gotowa :) Zupę podajemy z grzankami lub kulkami ptysiowymi

Komentarze

  1. Jadłam kiedyś taką zupkę, fajne smaczki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. i smaczna. Najpierw zdziwienie ze kukurydza z puszki a potem ten smak... mniam :)

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…