Przejdź do głównej zawartości

DLA DZIECI: SERNIK OREO

Jako, że wróciłam z urlopu i nie było przez kilkanaście dni mnie to dodam dziś jeszcze drugi przepis. Dla dzieci: sernik oreo

Składniki:
Spód
  • ciasteczka Oreo 225 g
  • masło 60 g
Ciasto
  • twaróg zmielony 600 g
  • creme fraiche 250 ml
  • żelatyna spożywcza 2 łyżki
  • woda 5 łyżek
  • cukier 3/4 szklanki
wierzch
  • ciasteczka Oreo 80 g
  • śmietana kremówka 125 ml
  • cukier puder 2 łyżeczki 
    Spód:
    Ciasteczka oreo kruszymy (bez masy). roztapiamy masło. Dodajemy do niego pokruszone ciasteczka. Wykładamy spód tortownicy ciasteczkami.

    Ciasto: ser, creme fraiche, cukier miksujemy na gładką masę. Żelatynę namaczamy w ciepłej wodzie. Wlewamy do masy serowej i szybko miksujemy. Przekładamy masę na wcześniej przygotowany spód. Zostawiamy w lodówce do stężenia. 


    Przed podaniem na stół posypujemy ciasto pokruszonymi ciasteczkami oreo oraz nakładamy ubitą śmietanę z cukrem pudrem

    Kto z nas nie lubi ciasteczek? Jak spytamy się najmłodszych czy mają ochotę na oreo zdecydowana większość krzyknie, że chce. A gdyby tak połączyć ulubione ciasteczka dzieci z tradycyjnym sernikiem na zimno? Nie klasyczna czekolada, nie brzoskwinie... spróbujcie a dzieci potem będą mówiły o jednym "Mamo, chcę więcej" :)
    http://www.mojewypieki.com/info/moje-ksiazki
Moje wypieki i desery na każdą okazję

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…