Przejdź do głównej zawartości

FASZEROWANA CEBULA ZAPIEKANA W WINIE

Dziś obiad na bogato... :) Bardzo smaczne i szybkie danie które będzie smakowało każdemu :)






Składniki:
4 cebule
200 g mięsa mielonego
rozmaryn suszony
1 opakowanie sera apetina TAPAS
125 ml czerwonego wina
60 ml octu balsamicznego
3 łyżki miodu
orzechy włoskie
papryka ostra
pieprz
zioła prowansalskie

Ocet z miodem i winem gotujemy aż zgęstnieje.
Do mięsa dodaj serek apetina, pieprz i rozmaryn. wymieszaj.
Cebule obierz, odkrój dupkę i usuń środek. Nafaszeruj cebulę mięsem. Na wierzch posyp mięso ziołami. Cebule wstaw do naczynia żaroodpornego. Zalej cebule sosem wraz z posiekanymi orzechami i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 minut



Dania z serkami kremowymi

Komentarze

  1. Super, jeszcze nie robiłam czegoś takiego. jestem ciekawa czy cięzko jest wyciągnąć środek z cebuli....

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bez problemu się wyciąga. Można też wszystkie upiec cebule w dużym naczyniu :)

      Usuń
  2. wygląda baaardzo apetycznie, na pewno wypróbuję ten przepis ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…