Przejdź do głównej zawartości

NADZIEWANE PIECZARKI MARYNOWANE

Dzisiaj zapraszam was na marynoane pieczarki nadziewane serkiem kremowym o smaku suszonych pomidorów i bazylii


 Potrzebujemy:
250 g pieczarek
350 g serka apetina serek kremowy suszone pomidory z bazylią
100 g serka feta apetina w bloku
3 ząbki czosnku
zioła prowansalskie
400 ml oleju

Pieczarki czyścimy, obieramy i oddzielamy nóżkę od kapelusza. Gotujemy ok 10 minut w wodzie z solą. Wodę wylewamy, zalewamy pieczarki wrzątkiem a następnie zimną wodą. Serek kremowy mieszamy z serkiem typu feta. Do słoika wrzucamy pokrojone ząbki czosnku (1 ząbek na 1 słoik). Kapelusze pieczarek faszerujemy serkiem i wrzucamy do słoików.


Posypujemy ziołami prowansalskimi. Olej podgrzewamy i zalewamy nim pieczarki i zakręcamy. Po ok 5 godzinach można jeść



Dania z serkami kremowymi

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.