Przejdź do głównej zawartości

SAŁATKA Z RUKOLI, MANGO I AWOKADO POD SEREM

Zaproponuje Wam teraz pyszną zdrową sałatkę. U nas zajadali się nią nawet osoby, które nie lubią awokado

  • mango 1 sztuka
  • awokado 1 sztuka
  • orzechy laskowe 1 opakowanie
  • rukola 2 garście
  • ser grana padano 3 łyżki
  • sok z cytryny 
    olej rzepakowy 
  • sól
  • czarny pieprz mielony
    Obrać awokado i pokroić w paski. Przełożyć do miski. Pokropić sokiem z cytryny awokado żeby nie szczerniało. Obrać mango i pokroić w małe ćwiartki. Dołożyć do awokado. Dodajemy rukolę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Orzechy włoskie delikatnie rozgniatamy i dodajemy do sałatki. Polewamy olejem oraz posypujemy startym serem.   

    Smacznego
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY z aktywnym linkiem www.layman.pl/bitwa-na-przepisy 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.