Przejdź do głównej zawartości

SAŁATKA Z RUKOLI, MANGO I AWOKADO POD SEREM

Zaproponuje Wam teraz pyszną zdrową sałatkę. U nas zajadali się nią nawet osoby, które nie lubią awokado

  • mango 1 sztuka
  • awokado 1 sztuka
  • orzechy laskowe 1 opakowanie
  • rukola 2 garście
  • ser grana padano 3 łyżki
  • sok z cytryny 
    olej rzepakowy 
  • sól
  • czarny pieprz mielony
    Obrać awokado i pokroić w paski. Przełożyć do miski. Pokropić sokiem z cytryny awokado żeby nie szczerniało. Obrać mango i pokroić w małe ćwiartki. Dołożyć do awokado. Dodajemy rukolę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Orzechy włoskie delikatnie rozgniatamy i dodajemy do sałatki. Polewamy olejem oraz posypujemy startym serem.   

    Smacznego
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY z aktywnym linkiem www.layman.pl/bitwa-na-przepisy 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…