Przejdź do głównej zawartości

TARTALETKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Dzisiaj coś prostego, szybkiego, smacznego i smacznego zarówno na śniadanie jak i kolację ;)

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • bakłażan 1 sztuka
  • pomidor 2 sztuki
  • oregano
  • ser feta 1 opakowanie
  • czarny pieprz mielony
  • sól
  • jajko 1 sztuka 
    ciasto francuskie pokrój na 4 wzdłuż. Boki ciasta zegnij na około 05,ckm z każdej strony. wysmaruj bogi rozbełtanym jajkiem. Pokrój w cienkie plastry bakłażana i pomidory. wyłóż je na ciasto francuskie (ja ułożyłam naprzemiennie). Na wierzch pokrusz fetę, przypraw pieprzem i dodaj świeży tymianek (może być oregano). Polej odrobiną oliwy. 
    Piecz w temp 180 st przez ok 15 minut  

    Smacznego

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…