Przejdź do głównej zawartości

APETYCZNE DAFINKI ZIEMNIACZANO-SEROWE

Ostatnio bawię się w kuchni ziemniakami. Uwielbiam to warzywo pod każdą postacią: gotowane, pieczone, smażone, duszone. I tak pomyślałam żeby ziemniaki połączyć z serkiem Apetiny. Połączenie to niebo w gębie. A moja dieta? Odeszła dziś na dalszy plan :)








Składniki:
1 kg ziemniaków
100 g Arla Apetina czosnek i zioła
2 jajka
sól, pieprz, oregano, bazylia
2 łyżki mąki ziemniaczanej
bułka tarta
olej

 
 Ziemniaki gotujemy. Studzimy. Gnieciemy. Dodajemy ser, 1 jajko oraz przyprawy. Wszystkie składniki mieszamy ręką do połączenia się ich. Z powstałej masy formujemy kulki obtaczamy jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju. Smażymy na głębokim oleju do uzyskania złocistej barwy

Dania z serkami kremowymi





Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…