Przejdź do głównej zawartości

BABECZKI CZEKOLADOWE Z MICHAŁKAMi

Poranek witamy czekoladowymi babeczkami z niespodzianką :)

  • masło 120 g
  • cukier 100 g
  • jajka 2 sztuki
  • mąka pszenna 150 g
  • kakao 50 g
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukierki 120 g
  • cynamon
  • śmietana 36% 250 
  • cukier puder 2 łyżeczki 
  • orzechy włoskie siekane
    Masło z cukrem ucieramy aż masa będzie puszysta. Dodajemy jajka. i miksujemy. Następnie dodajemy wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy pokruszone cukierki Michałki oraz cynamon i mieszamy. Przelewamy masę do papilotek i pieczemy ok 20 min w temp 180 stopni

    Po upieczeniu babeczki muszą wystygnąć.

    Ubijamy śmietanę z fixem i 1 łyżką cukru pudru. Bitą śmietanę dodajemy na babeczki i posypujemy orzechami włoskimi

Komentarze

  1. Jeszcze nigdy nie piekłam babeczek z cukierkami ale bardzo podoba mi się ten pomysł. :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.