Przejdź do głównej zawartości

CIASTO Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Potrzebujemy :
Ciasto:
250 g masła
375 ml wody
220 g cukru pudru trzcinowego
1 tabliczka białej czekolady
300 g mąki
1 łyżeczka sody oczyszczonej

Dekoracja:
1 tabliczka białej czekolady
suszone owoce i posiekane orzechy

Masło, czekoladę, cukier i wodę gotujemy na małym ogniu przez 5 minut mieszając. Zdejmujemy z ognia, przykrywamy i zostawiamy do wystygnięcia.

Dodajemy przesianą mąkę z sodą i miksujemy. Przelewamy do formy i pieczemy przez 40 minut w 180 st

Czekoladę rozpuszczamy i polewamy wystudzone ciasto. Posypujemy owocami i orzechami.


Komentarze

  1. Mmm, to zdecydowanie coś dla mnie :) Mogę się poczęstować? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bierz bo już zostały tylko 2 kawałki :)

      Usuń
  2. Mniaam! Aż ślinka cieknie! Koniecznie muszę wypróbować ten przepis! ;)
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
    PS:Obserwuję i liczę na rewanż

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…