Przejdź do głównej zawartości

CIASTO Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Potrzebujemy :
Ciasto:
250 g masła
375 ml wody
220 g cukru pudru trzcinowego
1 tabliczka białej czekolady
300 g mąki
1 łyżeczka sody oczyszczonej

Dekoracja:
1 tabliczka białej czekolady
suszone owoce i posiekane orzechy

Masło, czekoladę, cukier i wodę gotujemy na małym ogniu przez 5 minut mieszając. Zdejmujemy z ognia, przykrywamy i zostawiamy do wystygnięcia.

Dodajemy przesianą mąkę z sodą i miksujemy. Przelewamy do formy i pieczemy przez 40 minut w 180 st

Czekoladę rozpuszczamy i polewamy wystudzone ciasto. Posypujemy owocami i orzechami.


Komentarze

  1. Mmm, to zdecydowanie coś dla mnie :) Mogę się poczęstować? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bierz bo już zostały tylko 2 kawałki :)

      Usuń
  2. Mniaam! Aż ślinka cieknie! Koniecznie muszę wypróbować ten przepis! ;)
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
    PS:Obserwuję i liczę na rewanż

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.