Przejdź do głównej zawartości

FASZEROWANE ZIEMNIAKI


Tak na wieczór, tak na szybko... coś mega pożywnego i smacznego ;)
Tradycyjne ziemniaki, tradycyjnie faszerowane z nietradycyjną newellą :)
Newella to unikatowy, naturalny produkt z białka jaja kurzego. Zawiera dużą ilość najwyższej jakości protein, co czyni ją cennym źródłem bardzo ważnej dla ludzkiego organizmu substancji odżywczej.
 Newella nie zawiera jakichkolwiek substancji sztucznych, konserwantów, barwników czy dodatków smakowych.*

* tekst ze strony http://www.newella.pl/


A teraz czas na przepis:
6 ziemniaków
2 duże cebule
1 opakowanie newella klasyczna
1 papryka czerwona
kilka ogórków konserwowych
500 g pieczarek
kiełki pora
sól
pieprz
tymianek
oliwa z oliwek
Ziemniaki czyścimy, nakłuwamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 50 minut.
Jak ziemniaki będą gotowe kroimy na szerokości 1.3 ziemniaka i wydrążamy miąższ.
Pieczarki czyścimy i kroimy w większą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy na większą kostkę. To samo robimy z papryką i ogórkami.Newellę kroimy również na mniejsze części.
Na patelnię nalewamy kilka kropel oliwy, dodajemy warzywa z newellą wraz z kiełkami i dusimy krótką chwilę. Przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
Ziemniaki nafaszeruj. Posyp jeszcze odrobiną ilością kiełek i piecz 10 minut.
Podawaj gorące



Gotuj z Newellą

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…