Przejdź do głównej zawartości

na drugie śniadanie: OMLET NA SŁODKO

Dziś coś śniadaniowego... czyli omlet :) Coś bardzo łatwego, ale pysznego ;) Omlet jest dobry na pierwsze śniadanie, na drugie śniadanie i na kolację. Wiele osób je omlet wytrawny ja jednak uwielbiam omlety na słodko. Lubię takie omlety bo wtedy jem to co kocham najbardziej: dżem pomarańCzowy, bita Śmietana, cukier puder i owoce. Szybko, smacznie i może nie mega dietetycznie, ale drugie śniadanie ma sprawiać również frajdę :)Wybieram omlet na drugie śniadanie bo z różnymi dodatkami zawsze smakuje inaczej i nigdy się nie nudzi :)
Składniki:

  • jajka 2 
  • mąka 2 łyżki
  • mleko 2 
  • woda gazowana 2 łyżki
  • cukier  
  • 2 łyżki śmietana 36% 
  • 1  jabłko łąckie
  • 1 kiwi 
  • 5 borówek 
    Ubić białka na sztywno. Dodać wodę i odrobinę mleka. Ubić. Dodać żółtka z cukrem i delikatnie wymieszać.

    Żeby omlet miał chrupiącą skórkę smaż omlet na małym ogniu najlepiej na nieteflonowej patelni.
    Ubijamy bitą śmietanę na sztywno. Bitą śmietanę wykładamy na talerz i posypujemy nią jabłko kiwi pokrojone w kostkę oraz borówki.
     Dodatkowo omlet możemy podać z dżemem
    smacznego  
Moje wypieki i desery na każdą okazjęhttp://www.mojewypieki.com/info/moje-ksiazki

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…