Przejdź do głównej zawartości

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

  • woda 125 ml
  • masło 200 g
  • cukier 200 g
  • mleko w proszku 250 g
  • wiórki kokosowe 200 g
  • migdały 20 sztuk
  • herbatniki 1 opakowanie 
    Zagotuj wodę z cukrem. Ostudź wodę. Dodaj mleko w proszku i miękkie masło i pokruszone na drobno herbatniki. Utrzyj masę na jednolitą konsystencję. Odstaw masę do lodówki na ok 1 godzinę. Po tym czasie wyjmij masę, i formuj kuleczki dodając po migdale do każdej kulki. Obtocz w wiórkach kokosowych. Zostaw kuleczki w chłodnym miejscu na ok 2godziny aby masa całkowicie zastygła. Można wsadzić każdą kuleczkę do papilotki  

Komentarze

  1. świetne są tez takie robiłam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze nigdy ich nie robiłam, nie wiedziałam, że to takie proste! Wyglądają świetnie

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?