Przejdź do głównej zawartości

TRUFLE CZEKOLADOWE Z SERKIEM MASCARPONE

A lubicie trufle? Ja to lubię wszystko co czekoladowe :)

  • 250 g serka maskarpone
  • 50 g biszkoptów
  • 100 g czekolady mlecznej WEDEL
  • 100 g czekolady gorzkiej WEDEL
  • kakao WEDEL 50 g
  • 3 łyżki likieru baileys


    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej a biszkopty pokruszyć. odkładamy czekoladę i czekamy aż wystygnie. Dodajemy serek do czekolady wraz z biszkoptami. dodaj likier. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.
    PO tym czasie z masy lep kulki i obtaczaj w kakao i wsadź do lodówki aż nabiorą odpowiedniej twardości

Komentarze

  1. uwielbiamy trufle, a zwłaszcza domowe! istne cudeńka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetne:) lubię trufle ale jakoś rzadko je robię:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm, kuszące maleństwa :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…