Przejdź do głównej zawartości

JAGODZIANKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Lubicie jagodzianki? Nie zawsze się chce ugniatać ciasto francuskie więc ja proponuje jagodzianki z ciasta francuskiego:)

Składniki:
1 op ciasta francuskiego
1 mały serek homogenizowany typu DANIO
garść jagód
garść posiekanych orzechów włoskich
cukier puder



Ciasto francuskie układamy na płaskim. Smarujemy serkiem i posypujemy jagodami oraz orzechami. Zwijamy i tniemy na szerokość ok 1,5 cm.

Układamy na blacie tworząc tzw placki (na ich kształt). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st przez ok 20 minut. Posypujemy cukrem pudrem po ostudzeniu

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…