Przejdź do głównej zawartości

STRACIATELLA SMOOTHIE Z MANGO I MARAKUI

A co powiecie na smoothie z dodatkiem czekolady? Ja jestem fanką czekolady pod każdą postacią. A teraz jest wspaniały czas żeby zmienić napoje kolorowe na te... własnej roboty. Wy też spróbujcie




Składniki:
2 mango
4 marakuje
2 banany
200 ml soku soku jabłkowego
pół tabliczki pokruszonej czekolady goplana mleczna
pół łyżeczki imbiru


 
Przekrój mango na pół i wyjmij pestkę. wyjmij miąższ. Do blendera włóż mango banany nasiona marakui i sok jabłkowy i imbir. Blendować do uzyskania gładkiej konsystencji

Dodaj pokruszoną czekoladę i wymieszaj.

Przelej do wysokich szklanek.

 

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.