Przejdź do głównej zawartości

LODY RYŻOWE NA RYŻU RISOTTO



 A może lody dla ochłody? Nie znam osoby, która nie lubiłaby lodów. a w takie dni jak dziś najlepsze są właśnie zimne lody.

Dziś wersja nieco inna bo lody ryżowe :)


Składniki na lody truskawkowe


1 torebka ryżu risotto KUPIEC
2 szklanki mleka
1/3 szklanki cukru trzcinowego
pół laski wanilii
szczypta soli morskiej
szczypta skórki z cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
kilka truskawek

Ryż z mlekiem gotujemy do miękkości Miksujemy. Do ugotowanego ryżu dodajemy pozostałe składniki i miksujemy. Na sam koniec dodajemy owoce i dokładnie miksujemy.
Wkładamy do zamrażalki i co kilka godzin wyjmujemy i miksujemy lody.

Gotuj w zdrowym stylu

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.