Przejdź do głównej zawartości

CHEERIOS OATS - MÓJ WYBÓR

Dziś rano wstałam i jak każdego rana ruszyłam zrobić sobie śniadanie. Krok pierwszy mleko. Koniecznie zimne... prosto z lodówki. Ciepłego nie tknę. Jak co rano miseczka pełna jest płatków owsianych i jak co rano zalewam je mlekiem. Stop.

Jest jedna różnica bo dziś zalałam mlekiem nowe cheerios oats. Tradycyjne, klasyczne nestle cheerios wymieszany z owsem. I niby w sklepach duży wybór, ale... ten smak mnie zniewala. Biorę jedną łyżkę, drugą i kolejną i... wiem, że to będzie udany dzień.

Cynamonowy smak jest mniej słodki niż cini minis więc jak dla kogoś cini są za słodkie to te będą idealne... idealnie smaczne, idealnie słodkie, idealnie zdrowe.

Klasyczne są odrobinę miętowe ale dzięki dodatkowi owsa nie jest wyczuwalna słodycz tak intensywnie jak w innych płatkach.

Płatki są twardsze niż inne na rynku dzięki czemu wolniej miękną pod wpływem mleka czy jogurtu. Idę zaraz do pracy i podzielę się moim nowym odkryciem ze znajomymi :)

A Wy już kupiliście nowe cheerios oats?

Komentarze

  1. Idealne na śniadanie, bardzo dobrze smakują ( osobiście preferuję smak z cynamonem )

    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie : http://snowarskakarolina.blogspot.com/
    PS: Obserwuję i liczę na rewanż

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…