lipca 08, 2015

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD
Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut. 

lipca 04, 2015

MIĘDZYCHÓD - KAMPANIA STREETCOM

MIĘDZYCHÓD - KAMPANIA STREETCOM
Jak wiecie należy do społeczności streetcom. Dzięki temu portalowi dostaję do przetestowania produkty.

Teraz udało mi się dostać do kampanii ketchupu międzychód.
Międzychód to lokalna, polska firma z ponad 110-letnią tradycją, Dba o to, aby produkty były nie tylko zdrowe ale i smaczne.

Ketchup Międzychód:
* robiony jest z polskich pomidorów
*ma wyjątkowe walory smakowe
*posiada przecierową konsystencję
*brak środków konserwujących i wzmacniaczy smaku.

Są dwa warianty ketchupu:
KETCHUP ŁAGODNY
unikalna receptura, gęsta konsystencja i głęboki kolor sprawiają, że ketchup jest idealny

KETCHUP PIKANTNY
bogactwo dojrzałych pomidorów i warzyw nadaje ketchupowi wyrazisty smak i charakter.

Ja lubię osobiście łagodniejsze smaki więc dla mnie łagodny zdecydowanie numer 1. Konsystencja jest rzeczywiście idealnie gęsta, a w nucie wyczuwalne są pomidory a nie chemia.

Osobom które nie lubię łagodnych smaków od razu polecam pikantny ketchup

Ja im już zaufałam i mam nadzieję, że dalej będą szli tą drogą. Kanapki są przepyszne. Pikantny jest ok, ale ja jestem miłośniczką łagodniejszych smaków. Wyczuwalne warzywa nadają charakter temu ketchupów.

Jeżeli jesteście fanami dobrej zdrowej żywności(albo po prostu lubicie ketchup) to spróbujcie międzychód.

Dla mnie idealny nie tylko do kanapek... ale o tym w kolejnym poście



lipca 03, 2015

LODY RYŻOWE NA RYŻU RISOTTO

LODY RYŻOWE NA RYŻU RISOTTO


 A może lody dla ochłody? Nie znam osoby, która nie lubiłaby lodów. a w takie dni jak dziś najlepsze są właśnie zimne lody.

Dziś wersja nieco inna bo lody ryżowe :)


Składniki na lody truskawkowe


1 torebka ryżu risotto KUPIEC
2 szklanki mleka
1/3 szklanki cukru trzcinowego
pół laski wanilii
szczypta soli morskiej
szczypta skórki z cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
kilka truskawek

Ryż z mlekiem gotujemy do miękkości Miksujemy. Do ugotowanego ryżu dodajemy pozostałe składniki i miksujemy. Na sam koniec dodajemy owoce i dokładnie miksujemy.
Wkładamy do zamrażalki i co kilka godzin wyjmujemy i miksujemy lody.