Przejdź do głównej zawartości

JAJKA FASZEROWANE OTULONE SZYNKĄ

Niedługo Wielkanoc więc warto już myśleć o świątecznym stole. Co powiecie na faszerowana jajka otoczone płaszczem szynki?

4 jajka
4 plastry szynki
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka chrzanu

1łyżeczka śmietany ZOTT
sól
pieprz
szczypiorek



Jajka gotujemy na twardo. Po obraniu ucinamy jajka na wysokości 1/4 i wydrążamy środek. Wydrążony środek i ucięte jajko w 1/4 ugniatamy z majonezem, śmietaną i chrzanem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Jajka obwijamy w plaster szynki i związujemy szczypiorkiem. faszerujemy jajka farszem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego


Do jajek użyłam śmietany ZOTT 12%. 

Zott Natur Śmietana:

  • Ekstra kremowa, połączenie tylko naturalnych składników
  • Produkt w 100% naturalny
  • Śmietana o zawartości tłuszczu 12%, dostępna
    w opakowaniach różnej wielkości: 180 g, 330 g
    i 500 g
 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.