Przejdź do głównej zawartości

TRND - KAMPANIA ZOTT

Po przetestowaniu kilku przepisów śmietany ZOTT muszę stwierdzić, że to jedna z lepszych śmietan jakie miałam okazje wykorzystywać w kuchni.

ZOTT TO FIRMA, która cyt: "od ponad dwóch dekad dostarcza na polski rynek najwyższej jakości produkty mleczne – przede wszystkim jogurty, desery oraz napoje. Wyroby ze znaczkiem Zott cieszą się uznaniem zarówno konsumentów, jak i handlowców.
Spółka rozpoczęła działalność w 1992 roku we Wrocławiu. Początkowo zajmowała się importem oraz dystrybucją przetworów mlecznych. Dynamiczny rozwój sprawił, że w ciągu kilku lat znalazła się w gronie największych w Polsce producentów branży mleczarskiej.
W październiku 1999 r. Zott nabył, a następnie gruntownie przebudował działającą w Opolu, mleczarnię. Modernizacja doprowadziła do powstania jednego z najnowocześniejszych zakładów mleczarskich w Europie.
Firma oferuje dziś najbardziej rozpoznawalne marki na rynku przetworów mlecznych. Produkty Zott mają na koncie wiele prestiżowych nagród, takich, jak: Godło Promocyjne „Teraz Polska", certyfikat „Konsumencki Znak Jakości", czy „Złoty Medal Międzynarodowych Targów Poznańskich".


Polityka firmy ZOTT to:
  • Innowacje i rozwój
  • Najwyższa jakość
  • Tworzenie markowych produktów
  • Tworzenie wartości
  • Odpowiedzialne partnerstwo z dostawcami mleka i handlowcami

Firma ZOTT uważa, że Produkty Zott Natur są dobrem płynącym z natury. Połączenie naturalnych składników, świeżego mleka i nowoczesnej technologii produkcji bez użycia sztucznych dodatków są gwarancją najwyższej jakości tych produktu.

Muszę stwierdzić, że zgadzam się z każdym z tych stwierdzeń. Ma naturalny smak, idealnie kremową konsystencję , a także jest idealna do zup, sałatek i tart wytrawnych. Każda potrawa smakuje wyśmienicie. Śmietana ZOTT ma przyjemny zapach, posiada żywe kultury baketeri oraz nie posiada sztucznych zagęstników.

Śmietana ZOTT jest uniwersalna ponieważ świetnie zabieli zupę, doda smaku jajkom, a także nadaje się do ciast kruchych czy sałatek.

Ja na razie wykorzystałam śmietanę do zupy pomidorowej, barszczu białego, róznego rodzaju sałatek, jajek na wielkanocny stół czy śledzi. Powiem szczerze, że w każdym z tych potraw wyczuwałam delikatna nutę śmietany.

Oczywiście znałam tę śmietanę wcześniej ale teraz wiem, że jest to jedna z tych nielicznych produktów, których nie boje się kupić w sklepie.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…