Przejdź do głównej zawartości

TRND - KAMPANIA ZOTT

Po przetestowaniu kilku przepisów śmietany ZOTT muszę stwierdzić, że to jedna z lepszych śmietan jakie miałam okazje wykorzystywać w kuchni.

ZOTT TO FIRMA, która cyt: "od ponad dwóch dekad dostarcza na polski rynek najwyższej jakości produkty mleczne – przede wszystkim jogurty, desery oraz napoje. Wyroby ze znaczkiem Zott cieszą się uznaniem zarówno konsumentów, jak i handlowców.
Spółka rozpoczęła działalność w 1992 roku we Wrocławiu. Początkowo zajmowała się importem oraz dystrybucją przetworów mlecznych. Dynamiczny rozwój sprawił, że w ciągu kilku lat znalazła się w gronie największych w Polsce producentów branży mleczarskiej.
W październiku 1999 r. Zott nabył, a następnie gruntownie przebudował działającą w Opolu, mleczarnię. Modernizacja doprowadziła do powstania jednego z najnowocześniejszych zakładów mleczarskich w Europie.
Firma oferuje dziś najbardziej rozpoznawalne marki na rynku przetworów mlecznych. Produkty Zott mają na koncie wiele prestiżowych nagród, takich, jak: Godło Promocyjne „Teraz Polska", certyfikat „Konsumencki Znak Jakości", czy „Złoty Medal Międzynarodowych Targów Poznańskich".


Polityka firmy ZOTT to:
  • Innowacje i rozwój
  • Najwyższa jakość
  • Tworzenie markowych produktów
  • Tworzenie wartości
  • Odpowiedzialne partnerstwo z dostawcami mleka i handlowcami

Firma ZOTT uważa, że Produkty Zott Natur są dobrem płynącym z natury. Połączenie naturalnych składników, świeżego mleka i nowoczesnej technologii produkcji bez użycia sztucznych dodatków są gwarancją najwyższej jakości tych produktu.

Muszę stwierdzić, że zgadzam się z każdym z tych stwierdzeń. Ma naturalny smak, idealnie kremową konsystencję , a także jest idealna do zup, sałatek i tart wytrawnych. Każda potrawa smakuje wyśmienicie. Śmietana ZOTT ma przyjemny zapach, posiada żywe kultury baketeri oraz nie posiada sztucznych zagęstników.

Śmietana ZOTT jest uniwersalna ponieważ świetnie zabieli zupę, doda smaku jajkom, a także nadaje się do ciast kruchych czy sałatek.

Ja na razie wykorzystałam śmietanę do zupy pomidorowej, barszczu białego, róznego rodzaju sałatek, jajek na wielkanocny stół czy śledzi. Powiem szczerze, że w każdym z tych potraw wyczuwałam delikatna nutę śmietany.

Oczywiście znałam tę śmietanę wcześniej ale teraz wiem, że jest to jedna z tych nielicznych produktów, których nie boje się kupić w sklepie.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

SUFGANIJOT CZYLI PĄCZKI PROSTO Z IZRAELA

Idzie pomału Tłusty czwartek. Tego dnia nic nie idzie w boczki. Możemy zjeść tyle pączków ile chcemy. W internecie znalazłam pączki z Izraela. Pączki w Izraelu je się na święto Chanuki. W smaku są podobne co nasze polskie ale są trochę mniej kaloryczne.
Pączki nadziałam dżemem truskawkowym. Pączki są mięciutkie, puszyste i delikatne. Pyszne. Składniki: 1 1/2 szkl. mąki 25 g drożdży 3/4 szkl. mleka 1/4 szkl. cukru  w tym jedna łyżeczka cukru waniliowego) 2 żółtka 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki soli dżem truskawkowy olej do smażenia cukier puder do posypania
Do rozkruszonych drożdży dodać łyżkę cukru, 2 łyżki mąki i 3 łyżki ciepłego ale nie gorącego mleka. Wymieszać i zostawić na 15 minut. Przesianą mąkę wymieszać z solą i cukrem, a masło roztopić w ciepłym mleku. Rozpuszczone drożdże dodać do mąki z cukrem i solą. Zagniatamy ciasto dolewając masło z mlekiem.
Ciasto wyrobić aż będzie gładkie i elastyczne. Przykryć szmatką i zostawić na 1,5 godziny. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na grubość ok 1 …

PAŁKI Z KURCZAKA JAK W KFC

Czasami zdarza się nam chodzić zamówić coś w KFC. Jak już mamy ochotę na coś niezdrowego to zamawiamy kubełek kurczaków i frytki. Dzisiaj postanowiłam spróbować zrobić kurczaka a'la KFC. Kurczak wyszedł delikatnie ostry z chrupiącą panierką. Muszę powiedzieć, że jest bardzo smaczny i podobny do tego z KFC.  Ostrzejszą nutę zawdzięczają dzięki papryczce chilli, a słodka papryka dodaje odrobiny słodkości. Chrupka panierka to płatki kukurydziane i mąką.
Zapraszam więc Was do wypróbowania tego przepisu.
Składniki: KURCZAK I MARYNATA: 10 pałek z kurczaka łyżeczka soli łyżeczka słodkiej papryki w proszku łyżeczka chilli w proszku
CIASTO DO OBTOCZENIA KURCZAKA 2 jajka 1 szklanka mąki 1/2 szklanka mleka pół łyżeczki soli pół łyżeczki chilli w proszku pól łyżeczki słodkiej papryki w proszku
PANIERKA DO KURCZAKA 1 szklanka płatków kukurydzianych 1/2 szklanka mąki pół łyżeczki chilli w proszku olej do smażenia
Palki z kurczaka myjemy i osuszamy. Obkrajamy każdą pałkę ok 2 cm pod kością, zdejmu…