Przejdź do głównej zawartości

WIOSENNA SAŁATKA Z AWOKADO, MALINAMI I PISTACJAMI I OLEJEM RZEPAKOWYM

A może lekka sałatka wiosenna? Idealna na wieczorne podjadanie

1 awokado
1 szklanka malin

sałata lodowa
kapusta pekińska
kawałek żółtego sera
sól
pieprz
2 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki octu balsamicznego
pół cytryny
1/3 szklanka pistacji

Sałatę i kapustę rwiemy na mniejsze kawałki. Do sałaty dodajemy maliny i awokado skropione sokiem z cytryny pokrojone w cienkie plasterki. Wszystko polewamy olejem rzepakowym i octem balsamicznym. Przyprawiamy i mieszamy. Na koniec posypujemy pistacjami i startym serem.


Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego UŻYWAMY GO W KUCHNI DO WSZYSTKIEGO :)

Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY z aktywnym linkiem www.layman.pl/bitwa-na-przepisy 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…