Przejdź do głównej zawartości

GRILLOWANA PIZZA Z ŁOSOSIEM SZPINAKIEM I BAKŁAŻANEM

Jedliście kiedyś grillowana pizze? Jest fantastyczna.Nuta polskiego grilla połączona z włoską tradycją jest bombą smakową. Każdy może dać swoje ulubione składniki, sosy, przyprawy :)

Grillowana pizza z łososiem, bakłażanem i szpinakiem

półtorej szklanki mąki pszennej
pół szklanki letniej przegotowanej wody 

dwie łyżki oleju rzepakowego
4 gram drożdży w proszku
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki cukru
sos pomidorowy
1 bakłażan
1 op łososia
kilka rzodkiewek
2 garście szpinaku
oliwa z oliwek
ser ziołowy przylądek
se żółty
przyprawy ulubione



 Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Mąkę, sól i cukier mieszamy. Dodajemy olej i mieszamy. Dolewamy drożdże z wodą. Mieszamy i zostawiamy na ok 10 minut. Po tym czasie Ugniatamy ciasto do powstania jednolitej konsystencji.

Ciasto rozwałkowujemy i układamy go na kamień do pizzy. Smarujemy ciasto sosem pomidorowym i Pieczemy pizze ok 15 minut pod zamkniętym grillem.

Na podgrillowaną pizze układamy pokrojone łososia, pokrojone rzodkiewki, bakłażan i szpinak. Przyprawiamy solą, pieprzem. Na wierzchu posypujemy serem ziołowym wraz ze startym żółtym serem.

Grillujemy jeszcze ok 10 minut. Pizze podajemy z pokropioną delikatnie wierzchu oliwą z oliwek


Wszystkie produkty kupisz na www.alma24.pl


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.