lipca 30, 2016

GRILLOWANE NALEŚNIKI Z SERKIEM I BRZOSKWINIAMI

Jedliście grillowane naleśniki? ja pierwszy raz kiedy o nich usłyszałam to nie dowierzałam. Spróbowałam jednak i... nie żałuje.

Składniki:
0,5 szklanki mąki pszennej
1,5 szklanki mleka
3 łyżki oleju
1 duże jajko
proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
2 łyżeczki cukru pudru

1 opakowanie serek naturalny APETINA
3 szklanki pokrojonej w kostkę brzoskwini
1 laska wanilii
1 szklanka cukru
0,5 szklanki soku pomarańczowego
1 laska cynamonu

Przed grillem przygotowujemy owoce:
Cukier wymieszać z sokiem pomarańczowym i przyprawami. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu przez ok 10 minut. Dodajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy.
Odkładamy na bok.



Przygotowujemy naleśniki: mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy z cukrem, jajkami, mlekiem i jajkiem. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy olej i mieszamy.

 Nagrzewamy grill, przygotowujemy do grilla płaską tackę. Ciasto wylewamy na tacę i grillujemy do uzyskania złocistego koloru. Przekręcamy naleśnik na druga stronę. Jak naleśnik będzie gotowy nacieramy go serkiem APETINA NATURALNY. Składamy na 2. Podajemy z sosem brzoskwiniowym.

Smacznego!!!



Twoja kuchnia ma to coś

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz.