Przejdź do głównej zawartości

GRILLOWANE NALEŚNIKI Z SERKIEM I BRZOSKWINIAMI

Jedliście grillowane naleśniki? ja pierwszy raz kiedy o nich usłyszałam to nie dowierzałam. Spróbowałam jednak i... nie żałuje.

Składniki:
0,5 szklanki mąki pszennej
1,5 szklanki mleka
3 łyżki oleju
1 duże jajko
proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
2 łyżeczki cukru pudru

1 opakowanie serek naturalny APETINA
3 szklanki pokrojonej w kostkę brzoskwini
1 laska wanilii
1 szklanka cukru
0,5 szklanki soku pomarańczowego
1 laska cynamonu

Przed grillem przygotowujemy owoce:
Cukier wymieszać z sokiem pomarańczowym i przyprawami. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu przez ok 10 minut. Dodajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy.
Odkładamy na bok.



Przygotowujemy naleśniki: mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy z cukrem, jajkami, mlekiem i jajkiem. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy olej i mieszamy.

 Nagrzewamy grill, przygotowujemy do grilla płaską tackę. Ciasto wylewamy na tacę i grillujemy do uzyskania złocistego koloru. Przekręcamy naleśnik na druga stronę. Jak naleśnik będzie gotowy nacieramy go serkiem APETINA NATURALNY. Składamy na 2. Podajemy z sosem brzoskwiniowym.

Smacznego!!!



Twoja kuchnia ma to coś

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…