Przejdź do głównej zawartości

BOUEF STROGONOW NA OSTRO

Z bouef strogonow jest jak z sałatką jarzynową. Każdy robi inaczej i każdemu najlepiej smakuje to danie wyniesione z domu

1 kg wołowiny
1 mały koncentrat pomidorowy
2 cebule
1 łyżka mąki.
sól
pieprz
słodka i ostra papryka
0,5 l buliony wołowego



Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy. Dodajemy pokrojoną w cienkie paski wołowinę i dusimy do momentu aż wyparuje woda. Posypujemy mięso mąką. Następne zalewamy mięso bulionem i dusimy na najmniejszym ogniu aż mięso zmięknie. Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Chwilę dusimy do momentu aż przejdą wszystkie smaki.
Podajemy z chlebem.

Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…