Przejdź do głównej zawartości

KREM Z KUKURYDZY Z CYNAMONEM

Uwielbiam wszelkiego rodzaju kremy. Tak jak nie lubię rosołu tak zupy typu krem mogłabym jeść codziennie.

Dziś proponuje Wam na obiad zrobić zupę krem z kukurydzy  dodatkiem cynamonu

Potrzebujemy:
1 szklanki kukurydzy z puszki
3 łyżki masła
1 mała cebula
szczypta cynamonu
ok 3 cm papryczki chilli
3 szklanki bulionu
125 g serka kanapkowego naturalnego typu Arla Apetina
sól
pieprz
papryka w proszku


Na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy kukurydzę, posiekaną papryczkę chilli. Delikatnie solimy. Podsmażamy wszystko ok 3-4 minut.

Zalewamy wszystko bulionem i gotujemy ok 10 minut. Zupę zestawiamy z ognia i blendujemy na gładką masę. Dodać serek dokładnie wymieszać i gotować jeszcze ok 5 minut przyprawiając do smaku papryką w proszku i pieprzem.

Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY www.layman.pl/bitwa-na-przepisy 


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…