Przejdź do głównej zawartości

ŚWIĄTECZNA KAWA WIŚNIOWA NUTĄ CYNAMONU

Święta zbliżają sie bardzo szybko. Wokół widać wszędzie już choinki, światełka i czujemy smak świąt.

U mnie próba generalna przed świętami... Jeden dzień świąt będzie u nas więc pomału przygotowuje to co podam.

Przed Państwem kawa z dżemem wiśniowym, czekoladą i cynamonem

Co potrzebujemy:
2 łyżeczki. Kawy Inka klasyczna
4 łyżki dżemu wiśniowego
1 tabliczka gorzkiej czekolady
śmietanka 30%
1 tabliczka białej karmelowej czekolady
szczypta cynamonu

śmietanka 36%

Rozpuszczamy białą czekoladę z odrobina śmietanki. Ciemną rozpuszczamy ze szczyptą cynamonu i śmietanka


Do szklanki na sam spód dodajemy dżem wiśniowy. Na dżem wiśniowy wlewamy białą czekoladę, a na nią dodajemy ciemną. Na czekoladę wlewamy schłodzoną Inkę.

Śmietankę ubijamy na bitą śmietanę.

Bitą śmietanę dodajemy na sam wierzch. Posypujemy wszystko delikatnie startą czekoladą.

Aha... uwaga jest to bomba kaloryczna ale smaczna :)


Łączy przyjemne z naturalnym

Komentarze

  1. Wyglada apetycznie, chyba sie skusze I taka zrobie. Mniam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kusząca, chyba wproszę się na taką kawkę :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. za kawą nie przepadam ale na tą SKUSIŁABYM się bez dwóch zdań :) wygląda szałowo :)brawo

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…