Przejdź do głównej zawartości

REKOMENDUJ.TO TCHIBO CAFISSIMO PURE

Jakiś czas temu dostałam do testów ekspres Tchibo Cafissimo Pure wraz ze 150 kapsułkami.

Tchibo pisze o nim tak:

Nowy ekspres Cafissimo PURE oferuje dokładnie to, czego potrzebuje prawdziwy smakosz najwyższej jakości kawy Tchibo zamkniętej w kapsułkach Cafissimo. Wystarczy nacisnąć jeden z trzech przycisków, by przygotować aromatyczne espresso, caffè crema z delikatną pianką albo łagodną kawę parzoną, a w razie potrzeby także filiżankę doskonałej herbaty.

Dzięki opatentowanemu systemowi zaparzania i trzem poziomom ciśnień wybrana przez Ciebie kawa jest przygotowana w optymalnych warunkach. Piękny, praktyczny design sprawia, że ekspres Cafissimo PURE będzie doskonale pasował do każdej kuchni – zarówno tej urządzonej nowocześnie, jak i tej w klimacie retro.

Zgadzam się z tymi słowami. Kawa z kapsułek nie smakuje sztucznie ale jak prawdziwa kawa. Na wierzchu kawy uwidacznia się crema dzięki, której możemy poczuć się jakbyśmy pili kawę w najlepszej restauracji.
Sami możemy wybrać czy chcemy napić się espress czy kawy z ekspresu przelewowego czy innej opcji.


Mi najbardziej podeszły kawy delikatniejsze a dla męża są to kawy mocne tak że serce staje :)

Każda kapsułka i smak ma swój charakter i nie potrafiłabym wybrać jednej ulubionej.



 Wy też możecie testować różne produkty rejestrując się na stronie www.rekomenduj.to

Ja teraz przy wyborze ekspresu na pewno byłabym skłonna kupić takie ekspres   jednak chciałabym aby miał spieniacz mleka ponieważ wolę kawę z mlekiem.
Jest to chyba jedyny minus ekspresu ale i tak jest warty zakupu bo kawa jest smaczna :) 

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…