Przejdź do głównej zawartości

REKOMENDUJ.TO TCHIBO CAFISSIMO PURE

Jakiś czas temu dostałam do testów ekspres Tchibo Cafissimo Pure wraz ze 150 kapsułkami.

Tchibo pisze o nim tak:

Nowy ekspres Cafissimo PURE oferuje dokładnie to, czego potrzebuje prawdziwy smakosz najwyższej jakości kawy Tchibo zamkniętej w kapsułkach Cafissimo. Wystarczy nacisnąć jeden z trzech przycisków, by przygotować aromatyczne espresso, caffè crema z delikatną pianką albo łagodną kawę parzoną, a w razie potrzeby także filiżankę doskonałej herbaty.

Dzięki opatentowanemu systemowi zaparzania i trzem poziomom ciśnień wybrana przez Ciebie kawa jest przygotowana w optymalnych warunkach. Piękny, praktyczny design sprawia, że ekspres Cafissimo PURE będzie doskonale pasował do każdej kuchni – zarówno tej urządzonej nowocześnie, jak i tej w klimacie retro.

Zgadzam się z tymi słowami. Kawa z kapsułek nie smakuje sztucznie ale jak prawdziwa kawa. Na wierzchu kawy uwidacznia się crema dzięki, której możemy poczuć się jakbyśmy pili kawę w najlepszej restauracji.
Sami możemy wybrać czy chcemy napić się espress czy kawy z ekspresu przelewowego czy innej opcji.


Mi najbardziej podeszły kawy delikatniejsze a dla męża są to kawy mocne tak że serce staje :)

Każda kapsułka i smak ma swój charakter i nie potrafiłabym wybrać jednej ulubionej.



 Wy też możecie testować różne produkty rejestrując się na stronie www.rekomenduj.to

Ja teraz przy wyborze ekspresu na pewno byłabym skłonna kupić takie ekspres   jednak chciałabym aby miał spieniacz mleka ponieważ wolę kawę z mlekiem.
Jest to chyba jedyny minus ekspresu ale i tak jest warty zakupu bo kawa jest smaczna :) 

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

FASZEROWANE PARÓWKI

Śniadanie to podobno najważniejszy posiłek dnia. Zazwyczaj je się kanapki lub płatki na mleku. U nas często są naleśniki, ale też czasami przygotuje coś innego. Jak byłam mała to uwielbiałam parówki z wody z ketchupem i kajzerką. Nastały czasy jednak kiedy słyszy się, że parówki to zło.  Ja jednak kiedyś pisałam, że nie jestem za tym aby na siłę być na diecie bezglutenowej, bezmlecznej, wegetariańskiej czy innej. W domu jemy to na co mamy ochotę... nawet jeżeli są to parówki.
Ja użyłam do przygotowania śniadania parówek z szynki. Nafaszerowałam je następnie warzywami i posypałam serem



Składniki: 1 op. parówek 2 pomidory 1 cebula garść startego żółtego sera szczypiorek sól pieprz
Parówki nacinamy na górze tak aby powstała kieszonka.
Pomidory i cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Pomidory, cebulę mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Kieszonki parówek faszerujemy pomidorami z cebulką. Na wierzch dodajemy warstwę żółtego sera.
Parówki pieczemy kilka minut w nagrzanym pie…