Przejdź do głównej zawartości

GRILLOWANY CAMEMBERT POD MIESZANKĄ STUDENCKĄ

Jak chodzimy z mężem do restauracji to mój wzrok najpierw biegnie do działu desery. Ostatnio byliśmy w restauracji gdzie pod tym działem znalazły się nie tylko lody, naleśniki czy ciasto czekoladowe ale też sery.
Pomyślałam więc dlaczego nie przygotować sera camembert na deser :) 

Składniki:
ser camembert 4 Sztuki 
250 g wymieszanych bakalii Agnex (rodzynki, ulubione orzechy, migdały, skórka pomarańczowa)
morele suszone Agnex 10 Sztuk 
oliwa Wg uznania  
2 łyżki miodu
sok z cytryny Wg uznania

Na patelni grillowej na małym ogniu i delikatnie muśniętej olejem grillujemy krążki camembert (ok 2 minut z każdej strony). Jak camembert spuchnie to zdejmujemy z ognia na talerz

Na patelni podsmażamy wymieszane orzechy, migdały, skórkę pomarańczową i rodzynki.

Dodajemy 2 łyżki miodu i sok z cytryny, a nstępnie pokrojone w kostkę suszone morele i krótko dusimy. przekładamy orzechy z morelami na ser.

Mam dla Was 5% zniżki na produkty Agnex na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.).

  Bakalie mają moc! Zdrowe desery z Agnex

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.