Przejdź do głównej zawartości

GRILLOWANY CAMEMBERT POD MIESZANKĄ STUDENCKĄ

Jak chodzimy z mężem do restauracji to mój wzrok najpierw biegnie do działu desery. Ostatnio byliśmy w restauracji gdzie pod tym działem znalazły się nie tylko lody, naleśniki czy ciasto czekoladowe ale też sery.
Pomyślałam więc dlaczego nie przygotować sera camembert na deser :) 

Składniki:
ser camembert 4 Sztuki 
250 g wymieszanych bakalii Agnex (rodzynki, ulubione orzechy, migdały, skórka pomarańczowa)
morele suszone Agnex 10 Sztuk 
oliwa Wg uznania  
2 łyżki miodu
sok z cytryny Wg uznania

Na patelni grillowej na małym ogniu i delikatnie muśniętej olejem grillujemy krążki camembert (ok 2 minut z każdej strony). Jak camembert spuchnie to zdejmujemy z ognia na talerz

Na patelni podsmażamy wymieszane orzechy, migdały, skórkę pomarańczową i rodzynki.

Dodajemy 2 łyżki miodu i sok z cytryny, a nstępnie pokrojone w kostkę suszone morele i krótko dusimy. przekładamy orzechy z morelami na ser.

Mam dla Was 5% zniżki na produkty Agnex na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.).

  Bakalie mają moc! Zdrowe desery z Agnex

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…