Przejdź do głównej zawartości

KARNAWAŁOWE LODY NIE DLA OCHŁODY

Lubicie pasty do kanapek? U nas jest to codzienność. Mąż uwielbia brać do pracy kanapki z pastami mojej roboty. Czasami jest to pasta jajeczna, czasami z tuńczyka a jeszcze innym razem warzywna.

Tym razem postawiłam na pastę z kurczakiem i groszkiem w wersji karnawałowej.

Składniki:
4 pałki z kurczaka
sól
pieprz
przyprawa do kurczaka
1 cebula
2 łyżki groszku HORTEX
2 łyżki kukurydzy z puszki
2-3 suszone pomidory
2 łyżki majonezu
wafelki do lodów

Pałki z kurczaka przyprawiamy solą, pierzem i przyprawą do kurczaka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopniu przez ok 20-25 minut (aż mięso nie będzie surowe).

Jak kurczak ostygnie to oddzielamy kurczaka od kości. Dodajemy do niego pokrojone suszone pomidory, groszek hortex i kukurydzę i blendujemy na jednolitą masę. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i mieszamy do połączenia się składników. Przyprawiamy, dodajemy majonez i mieszamy.

Pastę przekładamy do wafelków do lodów i podajemy. Mój dzień z Hortex

Komentarze

  1. Takie połączenie brzmi niesamowicie :) a do tego fantastycznie podane.

    OdpowiedzUsuń
  2. :) fajny pomysł i na przepis i na "talerzyczki:"

    OdpowiedzUsuń
  3. Masz niesamowite pomysły, brawo :)

    OdpowiedzUsuń
  4. To się nazywa ekstrawagancja w kuchni:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.