Przejdź do głównej zawartości

CAPPUCINO POMIDOROWO-POMARAŃCZOWE





Lubicie zupę pomidorową? A co powiecie na pomidorowe cappucino? A jakby do tego dodać nutę pomarańczy? Brzmi pysznie, prawda?

Czego potrzebujemy:
1 puszka pomidorów w puszce
1 litr bulionu warzywno-drobiowego
3 marchewki
1 pomarańcza
1 łyżeczka skórki pomarańczowej
olej
sól
pieprz GALEO
cynamon GALEO
śmietana

Gotujemy bulion na włoszczyźnie i drobiu.
Marchewkę obrać i pokroić w grubsze plastry.Ścieramy 1 łyżkę skórki pomarańczowej.

Pomarańczę obieramy i kroimy.

Marchewkę podsmażamy na oleju lub oliwie. Dodajemy pomarańczę, skórkę z pomarańczy, pomidory z puszki. Zalewamy wszystko bulionem i dusimy do momentu aż marchewka będzie miękka.

Zupę blendujemy na gładki krem. Przyprawiamy solą, pieprzem i cynamonem. Gotujemy chwile.

Śmietankę ubijamy na piankę (tak, żeby nie była całkowicie sztywna).

Zupę podajemy ze śmietanową pianką poprószoną cynamonem i skórką pomarańczową.

Smacznego


Komentarze

  1. ciekawe połączenie muszę koniecznie wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zadziwiające połączenie smaków!
    http://momentdlamniee.blogspot.com/2017/03/h-stylizacja.html

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.