Przejdź do głównej zawartości

FRANCUSKIE TOSTY W PŁATKACH ŚNIADANIOWYCH

Czy u Was też jest problem co podać na śniadanie? Ile można jeść kanapki lub jogurt z owocami. Jeżeli lubicie francuskie tosty w mleku to ten przepis będzie idealny dla Was

Składniki:
4 kromki pieczyw

( u mnie tostowe z ziarnami)
1/3 szklanki pokruszonych płatków śniadaniowych (u mnie nestle fitness ale również nadadzą się kukurydziane)
2 jajka
1/3 szklanki mleka
2 łyżki brązowego cukru
1/4 łyżki cynamonu
1/3 szklanka wiórek kokosowych
3 łyżki oleju rzepakowego do smażenia



W misce mieszamy jajka, mleko, cukier i cynamon.
W drugiej misce mieszamy pokruszone płatki z kokosem (moja rada: jeżeli nie dajecie kokosa zwiększcie proporcje płatków do 3/4 szklanki).

Kromki chleba maczamy w jajku a następnie w płatkach z kokosem.

Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu do uzyskania złotego koloru.

Podajemy z owocami

Komentarze

  1. jutro zaserwuje ten przepis na śniadanko. Dzięki za podpowiedz wygląda samkowicie

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo podoba mi się połączenie dwóch koncepcji śniadań w jedno :-)).

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.