Przejdź do głównej zawartości

OPTIMA CARDIO PLUS POTAS - STREETCOM

Od kilkunastu dni testuje nową margarynę OPTIMA CARDIO POTAS+.

Producent na stronie internetowej pisze:
Optima Cardio Potas+ to podwójna korzyść dla Twojego serca. Z jednej strony sterole roślinne obniżają poziom cholesterolu, z drugiej dodatek potasu pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.  

Polecana jest dla osób, które
- podwyższony cholesterol
- osoby, które dbają o dobre ciśnienie krwi

Optima Cardio Potas+ zawiera naturalne sterole roślinne skutecznie obniżające poziom cholesterolu już po trzech tygodniach codziennego stosowania. Dodatkowo w jej składzie zawarty jest również potas, który wspiera utrzymanie prawidłowego ciśnienia krwi.

Skład margaryny:









Margaryna ma ładny zapach. W smaku nie jest wyczuwalny tradycyjny smak margaryny. Tutaj ten zapach i smak jest delikatny.
Margaryna dobrze się rozsmarowuje na kanapkach, a także idealnie nadaje się do smażenia.

Kanapki zarówno smakują dorosłym jak i dzieciom. Teraz mogą rozkoszować się pyszną kanapką z tłuszczem a dodatkowo dbam o swoje zdrowie.

Po tym jak w domu zaczęłam gotować zdrowo bardzo ograniczyłam wszelakie tłuszcze. Każda kanapka z masłem to moje wyrzuty sumienia, że niszczę swój organizm... ale nie wyobrażam sobie zjeść kanapki bez masła.

Teraz dzięki OPTIMA CARDIO POTAS+ mogę bez wyrzutów sumienia zjeść pyszne śniadanie.

Margaryna idealnie nadaje się do zrobienia jajecznicy czy usmażenia ryby. Dzisiaj jest post więc rano przed pracą usmażyłam na OPTIMA CARDIO POTAS+ rybę. Zapach jaki unosił się w kuchni był wspaniały Rybka, masełko i ziemniaki...


Margaryna zawiera sterole roślinne, które pozytywnie wpływają na nasz organizm. Pozwalają utrzymać odpowiedni poziom cholesterolu a także dzięki potasowi utrzymuje dobry poziom ciśnienia krwi. 
Zgadzam się dlatego ze stwierdzeniem producenta, że jest to podwójne wsparcie dla serca. 

Pozytywnie oceniam również to, że margaryna nie posiada soli, dzięki czemu smak margaryny jest naturalny. 

Margaryna jest idealna zarówno do stosowania na zimno (do kanapek) jak i na ciepło ( do smażenia).

Cena margaryny nie jest wygórowana, a biorąc pod uwagę jej skład  wręcz niska.

Polecam każdemu!

Całość uzupełnia ładne delikatne opakowanie



Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

SUFGANIJOT CZYLI PĄCZKI PROSTO Z IZRAELA

Idzie pomału Tłusty czwartek. Tego dnia nic nie idzie w boczki. Możemy zjeść tyle pączków ile chcemy. W internecie znalazłam pączki z Izraela. Pączki w Izraelu je się na święto Chanuki. W smaku są podobne co nasze polskie ale są trochę mniej kaloryczne.
Pączki nadziałam dżemem truskawkowym. Pączki są mięciutkie, puszyste i delikatne. Pyszne. Składniki: 1 1/2 szkl. mąki 25 g drożdży 3/4 szkl. mleka 1/4 szkl. cukru  w tym jedna łyżeczka cukru waniliowego) 2 żółtka 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki soli dżem truskawkowy olej do smażenia cukier puder do posypania
Do rozkruszonych drożdży dodać łyżkę cukru, 2 łyżki mąki i 3 łyżki ciepłego ale nie gorącego mleka. Wymieszać i zostawić na 15 minut. Przesianą mąkę wymieszać z solą i cukrem, a masło roztopić w ciepłym mleku. Rozpuszczone drożdże dodać do mąki z cukrem i solą. Zagniatamy ciasto dolewając masło z mlekiem.
Ciasto wyrobić aż będzie gładkie i elastyczne. Przykryć szmatką i zostawić na 1,5 godziny. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na grubość ok 1 …

PAŁKI Z KURCZAKA JAK W KFC

Czasami zdarza się nam chodzić zamówić coś w KFC. Jak już mamy ochotę na coś niezdrowego to zamawiamy kubełek kurczaków i frytki. Dzisiaj postanowiłam spróbować zrobić kurczaka a'la KFC. Kurczak wyszedł delikatnie ostry z chrupiącą panierką. Muszę powiedzieć, że jest bardzo smaczny i podobny do tego z KFC.  Ostrzejszą nutę zawdzięczają dzięki papryczce chilli, a słodka papryka dodaje odrobiny słodkości. Chrupka panierka to płatki kukurydziane i mąką.
Zapraszam więc Was do wypróbowania tego przepisu.
Składniki: KURCZAK I MARYNATA: 10 pałek z kurczaka łyżeczka soli łyżeczka słodkiej papryki w proszku łyżeczka chilli w proszku
CIASTO DO OBTOCZENIA KURCZAKA 2 jajka 1 szklanka mąki 1/2 szklanka mleka pół łyżeczki soli pół łyżeczki chilli w proszku pól łyżeczki słodkiej papryki w proszku
PANIERKA DO KURCZAKA 1 szklanka płatków kukurydzianych 1/2 szklanka mąki pół łyżeczki chilli w proszku olej do smażenia
Palki z kurczaka myjemy i osuszamy. Obkrajamy każdą pałkę ok 2 cm pod kością, zdejmu…