Przejdź do głównej zawartości

CAMMEMBERT W CZEKOLADZIE

Na niedzielny deser zapraszam na lizaki z sera w polewie czekoladowej

Przepis szybki i prosty

  • 1 tabliczka czekolad
  • garść pokruszonych orzechów (u mnie mix orzechów)
  • 1 op. sera camembert

 Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy delikatnie. Siekamy orzechy. Ser kroimy na ćwiartki i nabijamy na patyczki Obtaczamy ser w czekoladzie i panierujemy w orzechach. Wkładamy do lodówki na 2 godziny

Komentarze

  1. Zaintrygowałaś mnie... Jadłam już kiedyś czekoladę z takim typowym "pleśniuchem-śmierdziuchem", ale cammembert i czekolada.... ciekawe :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…