Przejdź do głównej zawartości

CAMMEMBERT W CZEKOLADZIE

Na niedzielny deser zapraszam na lizaki z sera w polewie czekoladowej

Przepis szybki i prosty

  • 1 tabliczka czekolad
  • garść pokruszonych orzechów (u mnie mix orzechów)
  • 1 op. sera camembert

 Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy delikatnie. Siekamy orzechy. Ser kroimy na ćwiartki i nabijamy na patyczki Obtaczamy ser w czekoladzie i panierujemy w orzechach. Wkładamy do lodówki na 2 godziny

Komentarze

  1. Zaintrygowałaś mnie... Jadłam już kiedyś czekoladę z takim typowym "pleśniuchem-śmierdziuchem", ale cammembert i czekolada.... ciekawe :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.