Przejdź do głównej zawartości

ŚNIADANIOWA RODZINNA PIZZA OWOCOWA

Nie znam osoby, która nie lubiłaby pizzy. Jako, że na targu pojawia się coraz więcej owoców przygotowałam pizze z owocami na cieście z płatków lubella miód i czekolada.

Producenci Lubella piszą:
Dorodna kukurydza zasługuje na doborowe towarzystwo, więc połączyliśmy ją z pierwszorzędnymi składnikami – z prawdziwym, intensywnym kakao DecoMorreno i naturalnym miodem. Tak powstały nowe Lubella Corn Flakes Kakao i Miód. Bo oryginalność to podstawa!

Dlatego ja postawiłam na wyjątkowo rodzinne śniadanie.





Składniki:
CIASTO:
1/2 szklanki ciepłej wody
1 łyżeczka suchych drożdży
szczypta cukru
1 łyżka oleju
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki płatków Corn flakes miód i czekolada LUBELLA
1 łyżeczka soli

pomarańcza
truskawki
borówki
wiórki kokosowe
cukierki karmelowe

 Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Mąkę, sól, cukier i pokruszone płatki mieszamy. Dodajemy olej. Mieszamy. Dodajemy drożdże, mieszamy i zostawiamy na ok 10 minut. Po tym czasie ugniatamy ciasto do powstania jednolitej konsystencji.

Ciasto rozwałkowujemy i układamy na kamień do pizzy. Sam spód smarujemy jogurtem naturalnym a następnie pokrojoną w plastry pomarańczę i truskawki. Na sam wierzch dodajemy borówki.


Pieczemy ok 20 minut, ale po 15 minutach na pizze posypujemy wiórki kokosowe.

Pamiętajcie raz na jakiś czas można dzieciom na śniadanie podać owocową pizze... niech mają trchę radości z poranka :)

#odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa #zrodzinąnajlepiej #lubella


Komentarze

  1. Ale smakowita! I to jeszcze śniadaniowa. Mój mały J. byłby zachwycony, zresztą sama bym z nim zjadła takie śniadanie :-).

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

FASZEROWANE PARÓWKI

Śniadanie to podobno najważniejszy posiłek dnia. Zazwyczaj je się kanapki lub płatki na mleku. U nas często są naleśniki, ale też czasami przygotuje coś innego. Jak byłam mała to uwielbiałam parówki z wody z ketchupem i kajzerką. Nastały czasy jednak kiedy słyszy się, że parówki to zło.  Ja jednak kiedyś pisałam, że nie jestem za tym aby na siłę być na diecie bezglutenowej, bezmlecznej, wegetariańskiej czy innej. W domu jemy to na co mamy ochotę... nawet jeżeli są to parówki.
Ja użyłam do przygotowania śniadania parówek z szynki. Nafaszerowałam je następnie warzywami i posypałam serem



Składniki: 1 op. parówek 2 pomidory 1 cebula garść startego żółtego sera szczypiorek sól pieprz
Parówki nacinamy na górze tak aby powstała kieszonka.
Pomidory i cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Pomidory, cebulę mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Kieszonki parówek faszerujemy pomidorami z cebulką. Na wierzch dodajemy warstwę żółtego sera.
Parówki pieczemy kilka minut w nagrzanym pie…