Przejdź do głównej zawartości

ŚNIADANIOWA RODZINNA PIZZA OWOCOWA

Nie znam osoby, która nie lubiłaby pizzy. Jako, że na targu pojawia się coraz więcej owoców przygotowałam pizze z owocami na cieście z płatków lubella miód i czekolada.

Producenci Lubella piszą:
Dorodna kukurydza zasługuje na doborowe towarzystwo, więc połączyliśmy ją z pierwszorzędnymi składnikami – z prawdziwym, intensywnym kakao DecoMorreno i naturalnym miodem. Tak powstały nowe Lubella Corn Flakes Kakao i Miód. Bo oryginalność to podstawa!

Dlatego ja postawiłam na wyjątkowo rodzinne śniadanie.





Składniki:
CIASTO:
1/2 szklanki ciepłej wody
1 łyżeczka suchych drożdży
szczypta cukru
1 łyżka oleju
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki płatków Corn flakes miód i czekolada LUBELLA
1 łyżeczka soli

pomarańcza
truskawki
borówki
wiórki kokosowe
cukierki karmelowe

 Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Mąkę, sól, cukier i pokruszone płatki mieszamy. Dodajemy olej. Mieszamy. Dodajemy drożdże, mieszamy i zostawiamy na ok 10 minut. Po tym czasie ugniatamy ciasto do powstania jednolitej konsystencji.

Ciasto rozwałkowujemy i układamy na kamień do pizzy. Sam spód smarujemy jogurtem naturalnym a następnie pokrojoną w plastry pomarańczę i truskawki. Na sam wierzch dodajemy borówki.


Pieczemy ok 20 minut, ale po 15 minutach na pizze posypujemy wiórki kokosowe.

Pamiętajcie raz na jakiś czas można dzieciom na śniadanie podać owocową pizze... niech mają trchę radości z poranka :)

#odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa #zrodzinąnajlepiej #lubella


Komentarze

  1. Ale smakowita! I to jeszcze śniadaniowa. Mój mały J. byłby zachwycony, zresztą sama bym z nim zjadła takie śniadanie :-).

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.