Przejdź do głównej zawartości

ŚNIADANIOWA RODZINNA PIZZA OWOCOWA

Nie znam osoby, która nie lubiłaby pizzy. Jako, że na targu pojawia się coraz więcej owoców przygotowałam pizze z owocami na cieście z płatków lubella miód i czekolada.

Producenci Lubella piszą:
Dorodna kukurydza zasługuje na doborowe towarzystwo, więc połączyliśmy ją z pierwszorzędnymi składnikami – z prawdziwym, intensywnym kakao DecoMorreno i naturalnym miodem. Tak powstały nowe Lubella Corn Flakes Kakao i Miód. Bo oryginalność to podstawa!

Dlatego ja postawiłam na wyjątkowo rodzinne śniadanie.





Składniki:
CIASTO:
1/2 szklanki ciepłej wody
1 łyżeczka suchych drożdży
szczypta cukru
1 łyżka oleju
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki płatków Corn flakes miód i czekolada LUBELLA
1 łyżeczka soli

pomarańcza
truskawki
borówki
wiórki kokosowe
cukierki karmelowe

 Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Mąkę, sól, cukier i pokruszone płatki mieszamy. Dodajemy olej. Mieszamy. Dodajemy drożdże, mieszamy i zostawiamy na ok 10 minut. Po tym czasie ugniatamy ciasto do powstania jednolitej konsystencji.

Ciasto rozwałkowujemy i układamy na kamień do pizzy. Sam spód smarujemy jogurtem naturalnym a następnie pokrojoną w plastry pomarańczę i truskawki. Na sam wierzch dodajemy borówki.


Pieczemy ok 20 minut, ale po 15 minutach na pizze posypujemy wiórki kokosowe.

Pamiętajcie raz na jakiś czas można dzieciom na śniadanie podać owocową pizze... niech mają trchę radości z poranka :)

#odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa #zrodzinąnajlepiej #lubella


Komentarze

  1. Ale smakowita! I to jeszcze śniadaniowa. Mój mały J. byłby zachwycony, zresztą sama bym z nim zjadła takie śniadanie :-).

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…