Przejdź do głównej zawartości

GALARETKOWY DESER CZYLI Z MIŁOŚCI DO WINIARY

Winiary wprowadziło na rynek nową galaretkę. Jest przezroczysta i ma smak winogronowy. Ja wypróbowałam czy rzeczywiście galaretka jest wyjątkowa.

WINIARY na swojej stronie pisze;
Nowa Galaretka Przezroczysta WINIARY ma unikalny winogronowy smak, a także oryginalna, przezroczystą formę, która z łatwością odmieni ulubione desery. Można używać jej zarówno jako dodatku do ciast, ale także podawać w formie samodzielnego deseru w towarzystwie ulubionych owoców. Efekt za każdym razem pysznie zaskoczy – nie tylko wyglądem, ale i smakiem.

A Wy co myślicie o nowej galaretce?

Przygotowałam galaretkowy deser w kształcie serca z galaretkowymi piankami z dodatkiem mleka skondensowanego.

Składniki:
3 galaretki przezroczyste WINIARY
1 galaretka truskawkowa WINIARY
1 galaretka agrestowa WINIARY
1 galaretka cytrynowa WINIARY
1 puszka mleka skondensowanego

1 opakowanie galaretki WINIARY przezroczystej rozpuszczamy w 500 ml wody. Wylewamy galaretkę do formy na ciasto i czekamy aż stężeje.

W międzyczasie każdą z galaretek (truskawkową, agrestową i cytrynową) rozpuszczamy w 250 ml wody. Mleko skondensowane miksujemy. Dzielimy go na 3 części. i każdą część dodajemy do innego koloru galaretki. Mieszamy aż powstanie jednolity kolor. Wylewamy do większego naczynia i wstawiamy aż galaretki stężeją.

Kiedy galaretki staną się galaretkami wycinamy z nich interesujące nas kształty. Na sam spód układamy napis (u mnie WINIARY) a następnie inne kształty. Kształty mogą nachodzić na siebie. Ważne żeby było kilka warstw kolorowych pianek.

Rozpuszczamy 2 torebki galaretek przezroczystych w 1 litrze wody i czekamy aż galaretka wystygnie. Zalewamy zimną ale jeszcze nie stężałą galaretką nasze ciasto (tak aby pokryły się wszystkie warstwy) i wkładamy do lodówki aż wszystko stężeje.

Po kilku godzinach ciasto jest gotowe.

'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl'

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…