Przejdź do głównej zawartości

SPAGHETTI W KLIMACIE UNICORNE



Czy są to fani stylu unicorne? Styl w którym rządzi kolor, kolor i jeszcze raz kolor. Ja postanowiłam z okazji dnia makaronu przygotować makaron unicorne. Danie jest słodkie, ale też nie przesłodzone. Jest w sosie trochę alkoholu więc ten makaron nie nadaje się dla dzieci.

Ciemna deserowa czekolada niweluje słodki smak hibiskusowego cukru pudru. Dodatkowo
czerwone porzeczki sprawiają, że całość jest idealnie wyważona.

Sok z cytryny sprawia, że makaron jest cieniowany czyli czerwony przeplata się z jaśniejszym odcieniem.

Do przygotowania dania użyłam makaronu Lubella.

Składniki:
 pół główki czerwonej kapusty
1/2 soku z cytryny
makaron spaghetti LUBELLA
ser typu białego (np. ricotta)
100 g czekolady deserowej
kieliszek wiśniówki
1 łyżeczka hibiskusowego cukru pudru ((1 łyżka suszonego hibiskusa, 2/3 szklanki cukru pudru - miksujemy do uzyskania efektu piasku)

Owoce do dekoracji
lody owocowe
Makaron gotujemy z czerwoną kapustą. Połowę makaronu odkładamy na bok, a drugą część skrapiamy sokiem z cytryny.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dolewamy wiśniówki oraz cukru pudru. Mieszamy do rozpuszczenia się wszystkich składników.


Makaron mieszamy z sosem oraz owocami i Rictotta. Wykłądamy na talerz dodając na sam wierzch lody.

#Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…