Przejdź do głównej zawartości

SPAGHETTI W WIEJSKIM KLIMACIE



25.10.2017 r przypada dzień makaronu. W związku z tym wraz z marką Lubella zapraszamy do dzielenia się swoimi sposobami na makaron.

Wszystkie produkty, które powstają w Lubelli są produkowane z sercem. Każdy makaron to wiedza i doświadczenie, które nabywają już od 130 lat.
W swojej ofercie makaronowej Lubella posiada makarony klasyczne, pełnoziarniste, jajeczne.

Ja wykorzystałam do przygotowania dania makaron spaghetti nr 4.

Potrawę przygotowałam z dodatkiem pistacji., które wyróżniają się:
  • jako jedyne zawierają karotenoidy, które wspomagają nasz wzrok
  • ze wszystkich orzechów posiadają największą ilość potasu, który obniża ciśnienie
  • zawierają błonnik, białko, wapń, fosfor oraz witaminę E nazywaną "witaminą młodości"
  • zmniejszają ryzyko chorób nowotworowych
  • obniżają cholesterol, ciśnienie oraz cukier


Czego potrzebujemy do użycia dania:
1 opakowanie makaronu spaghetti Lubella
1 awokado
1 łyżka soku z limonki
duża szczypta soli
1 ząbek czosnku
duża szczypta pieprzu
kolendra
100 g cukinii
połowa papryczki chilli
1 łyżka masła klarowanego lub oleju rzepakowego
1 garść groszku
garść pistacji
6 sztuk jajek przepiórczych

Makron Lubella gotujemy al dente w osolonej wodzie. 
Awokado, sok z limonki,czosnek pieprz i kolendrę ususzoną miksujemy na gładką masę. 

Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pokrojoną cukinię i posiekane chilli. Po 3 minutach dodajemy groszek i podsmażamy ok 3 minut. Dodajemy pastę z awokado i dodajemy odrobinę wody.  Gotujemy chwilę.

Makaron dodajemy do sosu i chwilę podsmażamy.

Jajka sadzone przygotowujemy z jajek przepiórczych. Makaron wykładamy na talerz. Posypujemy go posiekanymi pistacjami, pieprzem. Na wierzch wykładamy jajka przepiórcze.


#Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam

Komentarze

  1. Ciekawy pomysł i wygląda bardzo apetycznie :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziekhje. Rozplywajace sie jajko wspaniale smakuje w tym połączeniu

      Usuń
  2. Dziękuje. Smakuje rownież świetnie 🙃

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…