Przejdź do głównej zawartości

ZDROWE KRAKERSY Z CHIA I PŁATKAMI LUBELLA

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia dlatego ważne jest aby zjeść rano coś zdrowego. Zapraszam więc na ulubione śniadanie mojego męża Krakersy

Skład produktu
Mąka kukurydziana, cukier, kakao DecoMorreno o obniżonej zawartości tłuszczu 6,0%, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól, miód 0,5%, aromaty. Produkt może zawierać mleko i soję.


Lubella to nie tylko makarony i mąki. To też pyszne i pożywne płatki.

Czego potrzebujemy:


1/3 szklanki sezamu
1/3 szklanki słonecznika
1/3 szklanki siemienia lnianego
1/ szklanki chia
3 łyżki płatków śniadaniowych Corn Flakes Kakao i Miód Lubella
1/4 szklanka płatków kokosa
1/4 szklanki rodzynek
łyżeczka soli
pół łyżeczki kminku
1 1/4 szklanki wody

Płatki kokosa prażymy. Suche składniki (prócz płatków) blendujemy na mniejsze kawałki. Dodajemy płatki Corn Flakes Kakao i Miód Lubella oraz dolewamy wodę. odstawiamy na ok 15 minut. Mieszamy. Jeżeli masa nie jest kleista to odstawiamy jeszcze na 10-15 minut. Jeżeli jest odpowiednia to przechodzimy do dalszych kroków.
Blachę wykładamy papierem do pieczeniem i rozsmarowujemy na nim nasze nasiona. Kroimy masę na mniejsze części. Pieczemy przez ok 30 minut na termoobiegu o temp 170 st.
Podajemy z ulubionymi owocami 
#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazboz #lubella #lubellacornflakes

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

ŁATWY KOMPOT Z GRUSZEK NA ZIMĘ

Pewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia.
Dziś proponuje Wam bardzo łatwy sposób na kompot z gruszek.
Składniki: 4 kg gruszek
2 łyżki cukru na słoik
3 goździki na słoik
woda
Gruszki obieram, kroję w ćwiartki i wykrajam ogryzek. Do każdego słoika wkładam gruszki, wsypuje cukier i dodaje goździki. Zalewam ciepłą wodą i zakręcam słoik. Pasteryzujemy owoce przez ok 20 minut.

A Wy co przygotowujecie na zimę?

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.