Przejdź do głównej zawartości

O mnie, współpraca

Cześć wszystkim.
Jestem Aneta i jestem Warszawianką z dziada pradziada. Może zabrzmi to niewiarygodnie ale uwielbiam to miasto za charakter i klimat.

Ja w Warszawie nie widzę szarych domów, tylko stare klimatyczne kamienice.
Ja nie widzę brzydkich murów tylko miejsce, które ma swoją wojenną historię.


FRANCJA ELEGANCJA

Na co dzień pracuje w biurze podróży spełniając marzenia wyjazdowe Polaków. Odnalazłam swoje miejsce i od 10 lat robię to co lubię. Jest wspaniale.

WŁOSKI TEMPERAMENT

Po pracy lubię odreagować w kuchni. Gotuję dla męża, rodziny i przyjaciół. Często muszę pogodzić smaki moje i męża. Mój mąż po pytaniu co chcesz na deser odpowie "schabowego". Ja natomiast wolę czekoladowe smaki. W mojej kuchni inspiruję się naszymi podróżami, a wchodząc tworzę własną, smaczną bajkę pisząc rozdział po rozdziale.

SZWAJCARSKA PRECYZJA

Jak coś robię to przykładam się do tego w 100%. Zdarza się, że mąż zje już dawno obiad a mój talerz nadal jest pod obiektywem aparatu.



Jeżeli jesteś zainteresowany współpracą proszę o kontakt: poprostu.anette@gmail.com

Oferuję:

PRZEPISY z użyciem konkretnych produktów

RECENZJĘ produktów spożywczych, sprzętu czy restauracji

KONKURSY przygotuję, zorganizuje konkurs


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

CIASTO MAXI KING

Dziś coś maxi czyli maxi king :P
Maxi słodkie, maxi kaloryczne, maxi pyszne, maxi duże ;)


Spód
Biszkopty 200 g masło 100 g nutella 3 łyżki środek
masa kajmakowa 1 puszka���������������������������������������������������������������������������������������������������������…

RAFAELLO

Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)

woda 125 ml masło 200 g cukier 200 g mleko w proszku 250 g wiórki kokoso…

FASZEROWANE CEBULE W BOCZKU Z KETCHUPEM MIĘDZYCHÓD

Dziś coś co można upiec lub ugrillować.

Polecam. Mięso w połączeniu z warzywami i ketchupem jest nieziemsko dobre. Do tego boczuś... mniam

1/2 kg mielonego mięsa
2 marchewki
2 cebule w całości
1 cebula do posiekania
szczypiorek
kilka pieczarek
sól
pieprz
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 op. boczku

Mielone mięso mieszamy z pokrojonymi w kostkę pieczarkami, marchewkami, posiekaną cebulą i szczypiorkiem. Przyprawiamy, dodajemy przyprawy ketchup majonez i sos sojowy. Mieszamy.

Cebulę obieramy i oddzielamy cebulę tak aby powstały białe muszelki. Z mięsa formujemy kule i obtaczamy z dwóch stron połówkami cebulowych muszelek. Owijamy kule boczkiem.

Pieczemy w temp. ok 40-50 minut.